Причината Петков да приеме предложението от „Хебър” е треньорът Николай Митов
Причината Петков да приеме предложението от „Хебър” е треньорът Николай Митов

Новото попълнение в редиците на „Хебър” Живко Петков заяви, че е нормално футболистите да се разбягват по други отбори. 27-годишен нападател изрази съжаление, че в Бургас няма единомислие в насока развитието на футбола в родния му град. Бившият футболист на „Нефтохимик” заяви това в първото си интервю като футболист на тима от Пазарджик. На въпрос има ли шанс отново Бургас да се върне на футболната карта като един от силните фактори, Петков отговори:

„За съжаление, в Бургас го няма това, което виждам в Пазарджик – кмет, местна власт, бизнес, които заедно да развиват футбола. Така се прави. След като това нещо го няма в Бургас, нормално е футболистите да се разбягват по други отбори. Обикалят в „Б” и във „В” група и нямат перспектива за развитие. Много е трудно, защото първото и основното е школата да работи и да има условия за развитие. Да има сериозен инвеститор и добра стратегия и съвместна работа между общината и местния бизнес, да се поддържа добра инфраструктура. Но това е дълга тема, а казусът в Бургас е много заплетен,” каза пред PlovdivDerby голмайсторът на „шейховете”.

Причината Петков да приеме предложението от „Хебър” е треньорът Николай Митов, както и добрите отзиви за клуба – коректно отношение, перфектни условия.

Роденият в Бургас нападател през миналия сезон се отчете с 9 попадения за „шейховете”, като не успя да се изяви на терена в последните 12 кръга заради прекратяване на шампионата във Втора лига. Във временното класиране „Нефтохимик” приключи на пето място с 33 точки. Със същия актив, но на шеста позиция, завърши „Хебър”.

В „Нефтохимик” подготовката за новия сезон все още не е стартирала, няма и яснота кога това ще стане.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви