Фитоестрогени против стареене
Фитоестрогени против стареене

С възрастта при жените се наблюдават постепенни хормонални промени

Една от тях е, че производството на естроген (най-важният хормон за младостта) започва да намалява, което се отразява на здравето и е причина за първите признаци на стареене.

Хормоналните нива могат да бъдат коригирани чрез подходящи терапии, за които може да ви посъветва лекар, но има много противопоказания за това, а ендокринолозите категорично са против намесата в хормоналния фон на тялото, ако няма действителна необходимост от това.

Тук на помощ идват фитоестрогените – вещества, съдържащи се в растенията, които имат структурата, а и действат подобно на естествените естрогени. Те могат да компенсират липсата на хормона и да ни дадат желаните анти ейдж резултати.

Фитоестрогените се съдържат в ядки, соя, лен, боб и спанак

Ако диетата ви е богата на тези храни, то със сигурност ще бъдете благоприятствани както в здравословен план, така и в естетичен. Разбира се, фитоестрогените могат да се приемат под формата на хранителни добавки, след консултация с лекар. Благодарение на тях активният синтез на колаген в организма започва, а нивото на стрес и тревожност намалява.

eva.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × one =