Константин Гребенаров
Константин Гребенаров

Емисари предлагали по 5 хиляди евро на общински съветници в Созопол в периода 2007-2008 година, за да подкрепят решение за продажба на земята край Алепу. Това разкри пред бТВ бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров.

Още през 2005 година община Созопол се включва в дружество „Алепу вилидж“, като апортира в капитала му 29 декара, които се водят „изоставени ниви“ точно на брега на морето.

Първоначално общината трябвало да закупи 15%, но на следващата година се отказала, с мотив, че земята е износена

Тогава земите били оценени на 42 лева квадратния метър. След 3 години местната управа продала участието си в това дружество за сумата от около 2 милиона лева. В същото време нивите се превръщат в урбанизирана територия.

Според Гребенаров вероятно някои от общинските съветници са се съгласили и са взели предлаганите им суми

Бившият областен управител на Бургас заяви още, че е имало 8-9 човека, които са били против, но при гласуването само 4-ма са били „против“, а 12 са гласували „за“.

Той подчерта, че първоначално намеренията са изглеждали добри – общината да участва със земя, на която да се построи туристически комплекс и тя да печели средства от това.

Строежът е започнал миналата зима. След възникналото обществено недоволство обаче започна проверка и изграждането на комплекса спря, но за кратко.

Строежът е на два етапа – първо се брегоукрепва, а след това ще се изгражда комплексът

1 КОМЕНТАР

  1. хаха еми имат си хората предлагат вие се радвайте ,че ви сложиха тази опорна стена иначе път нямаше да има… алооу

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 + six =