Ключът за българския туризъм за сезон 2020 са чартърните полети, смята Табаков
Ключът за българския туризъм за сезон 2020 са чартърните полети, смята Табаков

91% по-малко полети ще има до бургаското летище през юни месец. Тази цифра разкри днес председателят на Комисията по туризъм Живко Табаков след проведената кръгла маса по проблемите на туризма с туристическия бранш.

Министерството на туризма постоянно казва какви мерки са отпаднали, но не публикува летателната си програма за туристическите полети към страната ни, така както го правеше през миналите години. Изпратих писмо с допитване до „Фрапорт“ в качеството си на председател на комисията по туризъм и за жалост получаваме анализ на миналите месец. За май месец с 98% имаме спад, спрямо миналата година. За юни месец очакваме 91% по-малко туристи да кацнат на бургаското летище. Процентът може да бъде увеличен и „Фрапорт“ не се ангажират да дадат прогнози за юли и август. Това означава, че и самият бранш не може да направи прогнози за този сезон„, коментира Табаков.

След края на срещата днес Табаков коментира, че голяма част от туристическите проблеми не са нови, а стоя нерешени вече дълго време. Той апелира правителството да отвори границите ни за туристи от Румъния, Украйна и Беларус, които идват с автомобили. Според него по Южното Черноморие хората са малко по оптимистично настроени за сезона, защото те ще разчитат на български туристи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + three =