ГАЗ връща Волга на пазара
ГАЗ връща Волга на пазара.

Руската група ГАЗ планира да възроди седана „Волга“. Според медиите в Русия, в разработката на новия модел ще участват инженери на концерна Volkswagen, като за снова на автомобила ще бъде използвана новата Skoda Octavia (A8).

В момента сътрудничеството между германския производител и компанията „Група ГАЗ“ е ограничено в производството на различни модели на Skoda в завода в Нижни Новгород. Във Volkswagen Group планират то да бъде разширено с пускането на съвместен модел.

Новата „Волга“ се сглобява на конвейера, който беше предвиден за производството на модела „Волга Сибер“. Това е последният автомобил на ГАЗ, представен под собствената марка. Въпреки, че технически новият модел ще повтаря Skoda Octavia, но ще получи собствена каросерия и дизайн. Освен това, той ще може да се похвали и с по-достъпна цена.

Новият автомобил ще бъде с по-големи габарити от Skoda Octavia, благодарение на увеличеното разстояние между двете оси. То ще позволи на увеличаване на пространството на пасажерите на втория ред седалки. Освен това, така моделът ще може да бъде се конкурира със седаните от сегмент D и E и най-вече с лидера на местния пазар Toyota Camry.

Снимки: Motor

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 4 =