Ще бъдат поставени 40 устройства за видеонаблюдение
Ще бъдат поставени 40 устройства за видеонаблюдение

Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал „Сарафово“, която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи

Това е поредното надграждане на системата от камери, която изпълнява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество.

По протежението на крайбрежната алея от Моста до „Сарафово“ ще бъдат поставени 40 устройства за наблюдение, които разполагат със специален филтър за снимане и през нощта. Осигуряването на добър видеоматериал от камерите и през тъмната част от денонощието ще повиши нивото на сигурност и възможността за по-бързото разкриване на престъпления и вандалски прояви.

Едновременно с поставянето на камерите се монтират и WiFi устройства за безплатен интернет. Така посетителите на крайбрежната алея ще разполагат с добра интернет връзка докато правят своята разходка сред природата.

В момента в Бургас са монтирани над 900 камери, които са част от системата за видеонаблюдение в града

Те са разположени на обществени места, където се събират много граждани, възлови кръстовища, улици, детски и спортни площадки, училища, важни културно-исторически обекти.

Благодарение на системата за видеонаблюдение на Община Бургас са разкрити извършителите на много противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

Амбицията на администрацията е да продължи да разширява системата, с което да гарантира по-голяма сигурност и спокойствие на гражданите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

19 − 16 =