Тренировка на баскетболния
Тренировка на баскетболния "Черноморец 2014"

Децата от баскетболния клуб „Черноморец 2014” подновиха тренировки

Заради дългата принудителна пауза, предизвикана от коронавируса, сега треньорите в школата – баскетболната фамилия Димо, Жанет и Зорница Костови, ще наблегнат на физическата подготовка.

Засега все още спортните занимания на момичетата и момчетата са без състезателен характер

Необходимо е да се изчака до средата на месеца, когато официално ще падне и забраната на министъра на здравеопазването – Кирил Ананиев за провеждане на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито.

От ръководството на клуба са предприели всички наложителни мерки за безопасност, с цел обезпечаване здравето на децата и треньорите

„Групите се възстановяват постепенно. При най-малките броят на трениращите е минимален. Навярно, родителите все още не са убедени, че вече е безопасно децата им да тренират. За тяхно успокоение, както и за спокойствието на всички други, искам да кажа, че тренировъчният процес се провежда в съответствие с предписанията и мерките заради пандемията от коронавирус. Нашите възпитаници и техните родители могат да бъдат спокойни, че всички правила се спазват и ако всеки един от нас бъде отговорен към собственото си здраве и към здравето на околните, проблеми няма да има”, убедена е Жанет Жельова – Костова.

Два от отборите на „Черноморец 2014” очакват с нетърпение да научат датите за квалификациите за класиране във финалите на държавните първенства, които БФБаскетбол трябва да одобри. С реални шансове да достигнат до финал са момичетата до 12 г. и по-големите им съотборнички във възраст до 14 г.

Тренировките на „Черноморец 2014” са позиционирани на две места в града

Разпределени в групи и по възраст, момчета и момичета от 7 до 14 г., занятията на открито са в двора на ПМГ от 17:30 ч. до 19:30 ч. На закрито се използва спортна зала „Никола Станчев” в „Меден рудник” три пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък от 17:00 ч.

„С голямо нетърпение децата очакваха края на тази изолация. Те се завърнаха в своята спортна среда с огромно желание и радост. Очакваме да паднат и последните забрани, за да върнем обичайния си ритъм на работа”, допълни още Жанет Костова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви