Осмият клуб е
Осмият клуб е "Корсар"

Общо бургаските спортни клубове, одобрени по схемата 60/40, станаха осем, сочи публикуваната справка от Националния осигурителен институт

След тенис клубовете „Черноморец” и „Авеню”, клуб по художествена гимнастика „Черноморец”, плувен клуб „Бриз” и „Черноморец”, баскетболен клуб „Черноморец 2014” и клуб по водна топка „Арена Бургас” одобрениe по правителствената програма получи и

фехтовален клуб „Корсар”. Отпуснатата държавна помощ е 596,44 лева. Сумата е за двама служители

Прави впечатление, че на работодателя Спортни имоти – Приморско също са изплатени компенсации по ПМС№55 – гаранции за изплащането на трудовите възнаграждения на работниците и служителите на засегнатите от извънредното положение. Те са за двама работници, а отпуснатата сума е 1234,67 лв.

Компенсации се изплащат на две сравнително ограничени категории работодатели – такива, които са били принудени да спрат изцяло или частично дейността си поради ограничителни мерки, въведени със заповед на държавен орган, и такива от ограничен списък с икономически дейности, които са спрели работа изцяло или частично или са установили непълно работно време и могат да докажат 20% намаление на приходите спрямо предходен период.

Размерът на компенсациите е 60% от осигурителния доход за януари 2020 г. и от дължимите осигурителни вноски за сметка на работодателя на всеки работник или служител, който се запазва на работа. Компенсациите се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юли, но за не повече от три месеца. Срещу това работодателите се задължават да изплащат на работниците брутната им заплата.
Новият вид на мярката 60/40 ще стартира от 1 юли и ще продължи до 30 септември.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × one =