Цената на парното в Бургас ще спадне до 10%
Цената на парното в Бургас ще спадне до 10%

Цената на парното и топлинната енергия ще поевтинее с 14% за новия есенно-зимен сезон. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

По-рано беше съобщено, че цената им ще бъде повишена

За София е предвидено поевтиняване с около 15 на сто. С толкова ще е и понижението на цените на топлинната енергия в Пловдив и Плевен. Във Враца и във Велико Търново намалението ще е с 13%, а във Варна, Бургас и Разград – с под 10%.

„Не вярвайте на всичко, което се пише. Хората трябва да бъдат спокойни. Единствената цел е да се предизвика паника“, заяви Иван Иванов, след като по-рано в Габрово премиерът Борисов каза, че ще обсъди смяна на ръководството на държавния регулатор заради прогнозите за поскъпване на топлото, при положение, че договореното намаление с „Газпром“ било в размер на 42%.

Иванов отговори и на въпрос, след като по-рано днес в Габрово премиерът Борисов каза, че ще обсъди смяна на ръководството на държавния регулатор

заради прогнозите за поскъпване на топлото, при положение, че договореното намаление с “Газпром” било в размер на 42%.

„Ние сме с изтекъл мандат още от 2 април. Според закона до избора до нов председател и съвет, ние продължаваме да изпълняваме функциите си. Народното събрание е органът, който трябва да проведе избор на нов състав на КЕВР“, заяви Иван Иванов.

Той бе категоричен, че във всичките си решения регулаторът е спазвал закона и са били решения в обществен интерес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви