Денис е роден в Бургас
Денис е роден в Бургас

Младият Денис Карягин от днес официално е професионален състезател на волейболния шампион „Нефтохимик”. 18-годишният талант подписа своя първи договор с родния клуб

Карягин е един от най-перспективните млади български волейболисти и национал. Той бе част от националния тим до 19 години за Олимпийския фестивал в Баку и световното първенство в Тунис.

 

Денис с майка си Елеонора
Денис с майка си Елеонора

Денис Карягин е роден в Бургас, висок е 206 см. Той е наследник на известна спортна фамилия. Баща му Олег Карягин е бивш волейболист на „Лукойл Нефтохимик” и бивш помощник треньор на мъжкия отбор, а майка му – Елеонора Младенова-Карягина е бивша баскетболистка на женския едноименен бургаски клуб.
Шампионите на България по волейбол за мъже от 2020 г. ще започнат подготовката си за новия сезон на 1 август. Новите имена в състава са: Златко Кьосев„Монтана”, Венцислав Трифонов „Арда” (Кърджали) и Ивайло Лалов „Левски”.

В отбора се завръщат братята Георги и Валентин Братоеви, които ще се присъединят към старите си съотборници – Мирослав Градинаров, Жани Желязков, Петър Христов и Кристиян Петров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 + five =