Светлите разцветки на мрамора са най-търсени
Светлите разцветки на мрамора са най-търсени

Още от най-древни времена мраморът е познат на хората и ги очарова с красотата си

Свидетелство за това е дори самото наименование мрамор, което е с древногръцки произход и означава “блестящ камък”. През вековете многообразните цветови вариации на този материал са широко използвани както в изкуството, така и за декорацията и изграждането на сгради. При строителството на някои от най-емблематичните исторически и архитектурни паметници в историята на човечеството е използван мрамор, като Тадж Махал или Акропола в Атина.

С времето мраморът се утвърждава като символ на лукс и царственост, висока класа и изисканост

Ако търсите именно тази стилистика при обзавеждането на дома си, мраморът е вашия избор! Разбира се, в нашето съвремие този благороден естествен камък е изключително скъп материал и затова, очаровани от неговата непреходна красота производителите на плочки и гранитогрес го наподобяват до съвършенство.

Сега облицоването на жилището с мраморни плочки е лесно, достъпно и преди всичко, невероятно стилно.

Традиционно, светлите и белите разцветки на мрамора са най-популярни и търсени

Топлият мек цвят на мляко, с елегантни жилки в сивата гама, съчетан с перфектна полировка на плоскостта, е прекрасен избор както за помещения без източник на естествена светлина, така и за такива с прозорци. Светлината от насочени източници се отразява особено атрактивно в мраморните повърхности и придава на пространството усещане за празничност и изисканост.

magazin-bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve − 5 =