Жаклин е солистка на хор
Жаклин е солистка на хор "Милка Стоева"

11-годишната Жаклин Костадинова спечели призови места в онлайн изданията на

Международния конкурс „Аbanico“ – София – България, и „Radiant Ray of music“ – Молдова, които се проведоха през месец април и май 2020 г. Тя е възпитаник на хорова школа „Милка Стоева“ при Младежки културен център – Бургас, с вокален педагог Мариета Секлемова.

В конкурса „Аbanico“ Жаклин участва с песните „Je Veux“, с която спечели първо място за най-добро изпълнение на френска песен, и „At last“, отново първо място в категория за най-добро изпълнение на световен хит. Въпреки силната конкуренция и необичайния начин на провеждане на надпреварата, от двете изпълнения тя събра най-висок брой точки и грабна Grand Prix в нейната възрастова група. Участниците бяха оценявани от международно жури в състав – Митя Ефтерман от Русия, Елена Савчук от Естония и Атина Савиду от Гърция, а наградите ще бъдат връчени на децата през септември в град София на официална церемония. Международната проява се организира от Музикална агенция „Артвойсес“, под патронажа на Столична община – район Оборище, със съдействието на Отдела по образование към посолството на Испания, Институт Сервантес – София.

Талантливата ни солистка беше оценена достойно и в Международния онлайн конкурс „Radiant Ray of music“,

където отново грабна първото място. Тя бе част от „Silver Yantra team“ – България, който включва 7 от най-даровитите музикални таланти на страната ни и лауреати в конкурса „Сребърна Янтра“ – Велико Търново, водени от Румяна Начева – селекционер и член на международното жури. Българският тим грабна призовите места в няколко категории. Изпълнителите в конкурса бяха на възраст между 5 и 25 години, от Молдова, Русия, Румъния, Косово, Беларус, Украйна, Малта, Македония, Германия, Сърбия и други, а международното жури – известни музиканти от Русия, Латвия, Словения и други страни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − 5 =