данните са за м. септември
Данните са за м. септември

„България излиза от активната фаза на коронавируса, виждаме една оптимистична тенденция всеки ден. От наша страна са направени необходимите стъпки, за да сме подготвени във висока степен туристите“, каза за „България сутрин“ изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че е факт решението на НС за подкрепа на чартърните полети, което е от голяма полза за родния туризъм

„От Националния борд по туризъм имаме специално отношение към руските и украинските туристи, към тази група от страни с приоритет прибавяме гостите от Турция и Великобритания. Това не означава да се затворим за тези страни, а да изработим механизъм, за да влизат те в България при определени условия“, коментира Карастоянова.

По думите ѝ по-реалистично е, ако властите предприемат проактивна политика, за да се изработи специален механизъм

„Истинската статистика ще бъде факт в рамките на този месец. Съществени сектори от икономиката бяха практически затворени, щетите могат да са с драматични размери. Всяко решение, което прави България по-привлекателна, е ценно и трябва да бъде предприето“, отбеляза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм.

Според нея постигнатото за безплатните чадъри и шезлонги по Българското Черноморие е атрактивно. „Курортните комплекси направиха невъзможното да реинвестират. Финансово-икономическият аспект за предложението за издаване на ваучери все още предстои. Готови сме да влезем в този разговор“, oтбеляза Поли Карастоянова.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви в „България сутрин“, че цените по плажовете в курорта може би ще бъдат намалени наполовина, а плажовете ще се борят за статут на „син флаг“.

Той заяви, че градът не е пълен, но има туристи, а покрай 24 май те са били доста

„Друг е въпросът тази гледка да можем да я видим по-рано от 1 юли. Истинският сезон винаги започна от там нататък. Ще съм щастлив, ако юли, август и ако е хубав септември, българите предпочетат да летуват на нашето Черноморие“, заяви кметът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви