Наско Сираков е новият собственик на
Наско Сираков е новият собственик на "Левски"

Наско Сираков – голмайстор №1 в историята на „сините“, е новият собственик на ПФК „Левски”

Ценните книжа пристигнаха днес в София и са джиросани на името на легендата. Така „Синя България” вече може да си отдъхне след проточилата се във времето сага с акциите на клуба.

Досега ценните книжа бяха на името на избягалия в ОАЕ Георги Попов, дясната ръка на Васил Божков. След анкета във Фейсбук, която беше спечелена убедително от Сираков, той беше избран да стане главен акционер и собственик на 86,6%. 10% са на Тръст „Синя България”, останалите на дребни акционери.

Очаква се Наско Сираков да даде пресконференция. На нея той ще разкрие какви са вариантите за финансиране на 26-кратния шампион на България

Основната цел е да се намерят няколко големи спонсори, които да дават пари. Тяхното разпределение ще зависи от Управителен съвет, който се очаква да бъде оглавен от Павел Колев. Той вече обяви, че има фирми, които са готови да станат спонсори. По думите му, едната от тях е голяма, което означава, че има финансовата мощ да рекламира на „Герена”.

По-рано акциите на „Левски“ бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, но министър-председателят на България отказа да ги приеме, а впоследствие те бяха първо в касата на клуба, а след това върнати в Дубай.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви