Според Айс Ти рапърите едва свързват двата края
Според Айс Ти рапърите едва свързват двата края

Хип-хоп звездата Айс Ти възнамерява да основе пенсионен фонд за възрастни рапъри, тъй като ранните представители на стила тънат в бедност, съобщава сайтът ContactMusic.

„Аз винаги съм се грижил за такива хора като Грандмастър Каз и Мели Мел. Те са отдавнашни мои приятели. Но това не е достатъчно. Време е и други успели рапъри като Джей Зи, Шон „Диди“ Кумс Лил Накс Екс и прочее да осъзнаят проблема и да дарят средства за пионерите на рапа“, казва музикантът, който вече е на 62.

По неговите думи мнозина от ветераните едва свързват двата края, защото в началото на стила се е гледало като на маргинално музикално явление

„Първата генерация на рапа въобще беше изключена от звукозаписната индустрия и съответно от нейните облаги. Когато хип-хопът прохождаше, изпълнителите го разпространяваха на касети и той се случваше на улиците. Първата рап група, която получи финансов успех, беше Run-DMC. Но колко други музиканти преди нея, потънали в забрава, й проправиха пътя? Именно за такива хора ще бъде предназначен пенсионният фонд и, надявам се, той да проработи“, заявява Айс Ти.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви