Според Айс Ти рапърите едва свързват двата края
Според Айс Ти рапърите едва свързват двата края

Хип-хоп звездата Айс Ти възнамерява да основе пенсионен фонд за възрастни рапъри, тъй като ранните представители на стила тънат в бедност, съобщава сайтът ContactMusic.

„Аз винаги съм се грижил за такива хора като Грандмастър Каз и Мели Мел. Те са отдавнашни мои приятели. Но това не е достатъчно. Време е и други успели рапъри като Джей Зи, Шон „Диди“ Кумс Лил Накс Екс и прочее да осъзнаят проблема и да дарят средства за пионерите на рапа“, казва музикантът, който вече е на 62.

По неговите думи мнозина от ветераните едва свързват двата края, защото в началото на стила се е гледало като на маргинално музикално явление

„Първата генерация на рапа въобще беше изключена от звукозаписната индустрия и съответно от нейните облаги. Когато хип-хопът прохождаше, изпълнителите го разпространяваха на касети и той се случваше на улиците. Първата рап група, която получи финансов успех, беше Run-DMC. Но колко други музиканти преди нея, потънали в забрава, й проправиха пътя? Именно за такива хора ще бъде предназначен пенсионният фонд и, надявам се, той да проработи“, заявява Айс Ти.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen + 20 =