Финансовият министър Владислав Горанов също остана впечатлен от мащабите на залата
Финансовият министър Владислав Горанов също остана впечатлен от мащабите на залата

Зала Арена Бургас ще бъде единствената в страната, която ще покрива изискванията за лекоатлетически състезания в международен мащаб. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов, който заедно с премиера Бойко Борисов направиха инспекция на строящото се масивно спортно съоръжение.

Кметът допълни, че залата ще може да бъде използвана и за тренировки. Покривната структура била много стабилна, което позволявало и най-големите циркови представления да бъдат провеждани в нея. Имало и много гъвкави системи на охлаждане и моделиране, както и голям паркинг за почти 800 автомобила. Логистично мястото й също било удобно, защото входовете позволявали бързо влизане и излизане от нея.

Забавянето в строителството се получи заради германските инженери, които отговарят за покривната структура и трябваше да са тук в началото на месец март, но се отложи пристигането им заради коронавируса. Следващата седмица те ще пристигнат в Бургас и ще изпълнят ангажиментите си. Всичко останало от конструкцията е тук и стои на склад и чака да приключи обшивката, за да бъдат поставени всички елементи в залата. Тя е пригодена и отговаря на параметрите на всички видове спор на закрито. Говорено е с всички федерации и допълнителните изисквания, които са поставили са били изпълнени. Залата отговаря на всички капризи„, коментира още Николов.

Той поясни, че след пускането на Арена Бургас в експлоатация, с Министерството на спорт ще е предизвикателство да се организират различни събития, в които да има има фенове не само от България, но и от чужбина.

Така ще можем да възстановим и част от туристическия поток и извън летния сезон. В зала Арена Бургас може да има концерти, цирк, състезания, културни събития и други. Това трябва да бъде използвано, за да идват туристи към града ни„, каза още кметът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви