Плаж

Първите четири хотела в Слънчев бряг вече отвориха врати и посрещат първите туристи. В курорта се надяват, че след възстановяването на чартърите – на 19 юни, да отворят повечето хотели в комплекса.

В този хотел репортерът на Bulgaria ON AIR влиза, след като задължително се измерва температурата му. Процедурата е задължителна, както за туристите, така и за персонала.

„Ето ги указанията, които трябва да се спазват, долу са всички указания написани на български и на чужд език. Това е за дезинфекция на ръцете“, каза служител на хотела.

В хотела това лято ще разчитат на български туристи. „Харесваме Слънчев бряг и така решихме да почивам“, каза една от туристките. В ресторанта също се влиза след задължителна дезинфекция, а потоците са разделени.

„Абсолютно всякакви мерки са взети. Има навсякъде дезинфектанти, спазва се дистанция два метра между масите и всичко е наред“, каза Стефан Заралиев, който е турист.

Хотелът е предпочитан от унгарски и румънски туристи, но те са отменили резервациите си за това лято.

„Имахме много, но предвид ситуацията, голяма част от тях се канселира поради неизвестността, поради това, че хората нямат вече отпуски , нямат финансова възможност, останали са без работа“, каза мениджърът на хотела Ива Мончева.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви