Премиерът Бойко Борисов заяви, че не изпитва притеснение от 20-километрова военна зона военната зона, която преди дни Турция обяви, че обособява на 5 км от българската граница и Резово.

Имаме всички сводки и на военното и на цивилното разузнаване. В прекрасни отношения сме с Турция. Нищо, което България няма, те не правят. Даже и тук имаме подобни съоръжения от наша страна – това са военни съоръжения, които пазят южния фланг на НАТО. Когато направихме оградата, казахме, че тя ще ни служи съвместно. Те ако ни мислиха злото, нямаше да спираме заедно мигрантската вълна. Всяка нощ имаме по 40-50-60 човека на границата. Не мислете, че коронавирусът ги е спрял. Само прогнозата на времето може да даде хлад в нашите отношения към момента„, каза Борисов.

„Утре съм поканил сръбският президент Вучич, за да види Балкански поток – вече се работи цялото трасе, Южния газов коридор – също се работи по цялото трасе – от Димитровград към Гърция. След ден-два ще дойде и Мицотакис. Целта ни е да покажем, че нашето море и нашите планини са, при този тренд на заболяването, са безопасни от коронавурус. Идеята е да примамим сърби, гърци и румънци„, заяви още.

На въпрос, свързан с това дали има шанс след 15 юни да бъде възстановена чартърната програма, премиерът отговори, че това е тема която трябва да бъде разрешена масово.

Аз много се надявах Г7 да се съберат, но след като канцлерът Меркел отказа, Макрон също е оказал. Последно разбрах, че Тръмп е канселирал срещата. Това не е добър знак. Ние се справихме добре със ситуацията. Някои ще кажат хаос, но виждате – дори в епидемията сме работили достатъчно добре и поне на Бургаска област, не сме се забавили, ако забелязвате. Това с чартърите трябва да стане масово, за да може да се развие туризмът„, посочи още министър-председателят.

По отношение на това дали ще има допълнителни мерки за туристическия бранш, предвид неизвестната дата за възстановяване на чартърните полети, министър-председателят отговори, че тези мерки са винаги двояко коментирани.

Подпомагаш един, идват другите и започват да се карат. Спасението е светът да се отърве от мисълта за коронавирус. Неслучайно пращах самолет с експерти, които да изследват„, допълни премиерът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви