Красимир Живков-зам.-министър на МОСВ
Красимир Живков-зам.-министър на МОСВ

Екипи на ДАНС и прокуратурата влязоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София. Акция се провежда и в дома на зам.министъра на МОСВ в Ботевград Красимир Живков.

Проверява се дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. По-рано пред дома му в Ботевград имаше полиция и жандармерия. По-късно, по информация на NOVA, стана ясно, че Красимир Живков е отведен за разпит.

Действията на проверяващите са свързани с вноса на боклук у нас от Италия.

БНТ пък информира, че разследващите са влезли и във вила на Живков в Правец, той е бил два мандата кмет на града, където са търсили документи, свързани с разрешителните за внос на тези отпадъци.

Според източници на БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови – Атанас и Пламен и тяхната „Приста“. Братя Бобокови имат площадки за съхранение на отпадъци.

Припомняме, че в средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × four =