В момента социалния патронаж осигурява топла храна на 950 възрастни хора и лица с увреждания
В момента социалния патронаж осигурява топла храна на 950 възрастни хора и лица с увреждания

Кметът Димитър Николов посети днес новия офис на социалната услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, който се намира на улица „Странджа“ 15-19. Управителят на Домашен социален патронаж Валентина Станкова запозна на място градоначалника с условията и предоставяните от мобилните екипи на центъра услуги.

Социалната услуга е част от Домашен социален патронаж Бургас и е единствената, която предоставя цялостен пакет от медицински и социални грижи в дома на своите потребители. Това включва мобилен медицински лаборант, медицински преглед от лекар в дома, обща поддръжка на жилището /водопроводчик, ел. техник/, посещение на домашен санитар, медицинска сестра, рехабилитатор, психолог и социален работник.

Условията в новия офис са чудесни, а услугите, които центърът предоставя са незаменими за самотните, възрастни и болни хора. Освен пакета от медицински и социални услуги, вие доставяте топла и диетична храна, което се оказа решаващо в условията на социална изолация. Затова Община Бургас ще разшири отново капацитета на услугата, за да обхване тя възможно най-голям брой нуждаещи се. Следваща стъпка ще бъде осигуряването на грижа за лежащо болните и неподвижни хора„, сподели кметът Николов при посещението си в центъра.

Центърът разполага с уреди за рехабилитация и раздвижване, както и със служебен автомобил, който помага на екипите да обходят всички свои потребители навреме.

Откакто е разкрита Патронажната грижа в Бургас, капацитетът й непрекъснато се увеличава с цел да поеме всички нуждаещи се. За изпълнение на допълнителните дейности ще бъдат наети още 5 домашни санитари и 2 медицински сестри, които ще сформират мобилни екипи, за да могат те да покрият увеличаващия се брой на хората, желаещи да ползват медико-социалната услуга.

Документите за кандидатстване могат да се получат в Домашен социален патронаж на адрес: ул. „Иван Богоров“ № 20 или да се изтеглят от сайта на Община Бургас: www.burgas.bg – раздел „Социални дейности“ – Патронажна грижа.

В момента социалния патронаж осигурява топла храна на 950 възрастни хора и лица с увреждания. 320 нуждаещи се получават патронажна грижа, а 90 са включени в услугата за доставка на медикаменти и хранителни продукти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen + 11 =