Известният бранд на луксозно бельо Victoria’s Secret се нарежда в списъка от модни гиганти, които изпитват сериозни затруднения, благодарение на кризата, свързана с продължаващата пандемия.

Новината идва едва няколко месеца, след като фирмата собственик L Brands направи неуспешен опит да продаде 55% от акциите на компанията на Sycamore Partners на стойност 525 милиона долара.

Сделката се провали през май именно заради обстановката в световен мащаб. Според запознати през идните месеци може да се наложи да се затворят още физически обекти.

Последните събития са един от многото удари, които Victoria’s Secret понесе през изминалите няколко години. Брандът, който десетилетия наред беше синоним на женственост и блясък, към настоящия момент има репутация на марка, която отчаяно се опитва да изплува на повърхността.

Всичко започна през 2018 г., когато главният маркетинг експерт на компанията Ед Разек заяви, че не би допуснал в годишното шоу на Victoria’s Secret да участват транс или plus size модели, тъй като целта на марката е да създаде една фантазия за съвършенство.

Очевидно това изказване не се хареса на феновете по цял свят, чиято реакция беше толкова отчетлива и продължителна, че отвори място за нови имена в нишата, които промотират разнообразието като например Savage X Fenty на Риана, а Victoria’s Secret обяви, че през 2019 няма да организира своят прословут моден спектакъл.

До този момент участието в годишното шоу и честта да си поканена за един от “ангелите” на бранда служеше като еталон за успех на световните модели, но времената вече са други. Тепърва предстои да разберем дали Victoria’s Secret ще успее да завоюва старите си позиции.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви