ДБГ иска регистър на обществените поръчки
ДБГ иска регистър на обществените поръчки

75 000 лева повече ще бъдат дадени за външна, медийна и онлайн реклама, което ще спомогне за ефективното рекламиране на Бургас, като сигурна туристическа дестинация. Това решиха днес общинските съветници в Бургас, които с почти пълно мнозинство одобриха предложението на Живко Табаков, председател на Постоянната комисия по туризъм и съветник от „Движение България на гражданите“. Парите ще бъдат осигури чрез разпределение на разходите между бюджета на ОП „Туризъм“.

Самата докладна на ДБГ бе свързана със 7 мерки в подкрепа на бизнеса в Бургас. Голяма част от тях бяха приети по-рано днес, след като се оказа, че те се препокриват с предложените такива на ПП ГЕРБ.

Идеята е да имаме повече пари за реклама, защото Бургас да бъде конкурентен във вътрешна среда, което неминуемо трябвало да стане с отделяне на допълнителни средства за реклама, наред с представянето на ясна стратегия как и какво да рекламираме„, коментира Табаков.

Той поясни, че през последните няколко години Община Бургас предвижда средства за произвеждането на рекламни материали, които се разпространяват през туристическите информационни центрове, както и през туроператори и агенти, но особено в сегашната обстановка рекламата трябвало да бъде увеличена, защото това ще даде преднина на Бургас пред останалите големи градове в страната в битката за всеки един турист.

Според Табаков е много важно мярката с рекламата да бъде приложена сега, когато много хотели, ресторанти и туристически обекти реорганизират своите рекламни стратегии и запълват своите заетости. Агресивното рекламиране от една страна щяло да помогне на местния бизнес, а от друга ще насочи българския турист да избере Бургас за своята почивка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 3 =