Сцената на Летен театър не бива да се ползва безвъзмездно

Да се намалят таксите за ползване на спортни съоръжения, зали, сцени и театри за провеждането на платени спортни и културни мероприятия със 70 % до приключване на действието на извънредна обстановка

Това предложение ще разгледа на утрешната сесия Общински съвет-Бургас. То е на ДБГ, като част от 7 мерки в подкрепа на местния бизнес заради коронавируса.

Тъй като на утрешното заседание ще се разгледа и докладна на съветници от ГЕРБ за безвъзмездно ползване на Летния театър, като за целта се създаде нов фестивал „Лятна театрална сцена“ в партньорство с операта и държавния театър, потърсихме мнението на вносителя на намаляване на таксите със 70% Живко Табаков.

Той е категоричен, че не би предложил сцената на Летен театър да се предостави за безвъзмездно ползване:

„Не, не бих. Дори се учудвам, че има внесено такова предложение. Само преди няколко седмици ГЕРБ отхвърлиха подобно искане от страна на колега от СЕК с мотив, че е лобистко. А пък, ако се върнем само две години назад и ви припомня как мнозинството отказа да подпомогне Фестивала на маскарадните игри с аргумента, че организаторите извършват търговска дейност, докладната им изглежда още по-странно. Нима тези хора няма да продават билети и да реализират печалба?

Съвсем друг е въпросът да им създадем благоприятни условия и въведем известни облекчения, каквото е желанието на ДБГ“, коментира пред BurgasNews Табаков.

Що се отнася до намаляване цените за ползване на спортните зали и съоръжения със 70% за срока на извънредното положение, съветникът припомни, че спортната комисия излиза с предложение за редуциране с 16.7% на бюджета на спортните клубове.

То обаче няма връзка с предложението на ДБГ, „защото то не засяга само клубове, които Община Бургас спонсорира“.

Освен това Живко Табаков изказа и мнение, че ако спортът продължава да буксува заради извънредната ситуация, ще се прецени дали сроковете за по-ниски такси да не се удължат до края на годината, примерно. Това обаче може да стане след ясни финансови разчети.

1 КОМЕНТАР

  1. Абе не знам, ама е малко смешно да се говори, че Общинаа Бургаас спонсорира клубовете. Не , тя не спонсорира всички клубове. Тя спонссорира някои футболни клубове. А всички останали тя подпомага с дребни суми и оттъпки за поллзване наа спортните обеккти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви