Децата на Нефтохимик подновиха тренировки
Децата на Нефтохимик подновиха тренировки

Детско – юношеската школа на „Нефтохимик” от днес даде рестарт на тренировъчния процес, а треньорите от футболната академия отчетоха, че децата са с наднормено тегло и загубена двигателна култура.

Това е печалният резултат от 72-дневното „заточение” у дома от обявяването на извънредното положение в страната заради пандемията от коронавирус.

„Зажаднели за спорт, всички деца от школата започват тренировки. Лошото е, че децата се завърнаха със загубена двигателна култура и с наднормено тегло. Това показва, че положението е зле. Нивото на физическа активност е спаднало”, заяви директорът на Детско-юношеската школа на „Нефтохимик” Костадин Джамбазов.

„Променихме спортно-тренировъчния процес и сега основно ще се работи върху два компонента – техника и бързина. Тъй като поне до септември мачове от първенствата при подрастващите вероятно няма да има, тренировките не са целенасочени. Няма да има и учебни игри, спазвайки изискванията, посочени в заповедта на здравния министър”, поясни Джамбазов.

Радостната новина е, че няма родител, който да е възпрял детето си от занимания, опасявайки се, че тренировъчният процес би могъл да навреди на здравето им, допълни още шефът на ДЮШ.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при повишени хигиенни условия, всички възрастови формация от футболната академия на „Нефтохимик” възобновиха тренировъчния процес.

Тренировките се провеждат на Спортен център „Изгрев” по групи от по 12 деца, раздалечени на необходимото разстояние един от друг. Теренът е разделен на четири зони. Влизащи и излизащи не се засичат, каквото е изискването, като има точно определени места за вход и изход. Не се допуска използването на бани и съблекални. Освен това достъпът на родители до спортните терени не се разрешава, както и присъствието на публика.

„Контролът е сериозен и се съблюдава за стриктното спазване на противоепидемичните мерки. От ден на ден епидемиологичната обстановка в страната се подобрява и дано противоепидемичните мерките да се отхлабят, тъй като е трудно. Ще работи върху индивидуалните качества на състезателите, но футболът все пак е игра”, каза още Костадин Джамбазов.

Директорът на футболната академия на „Нефтохимик” заяви, че Детско-юношеската школа няма да спира работа цяло лято

Както е известно тренировъчният процес в България беше забранен на 13 март, когато бе обявено извънредно положение поради пандемията от коронавирус. Със заповед от 20 май на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се позволи упражняването на колективни спортове за аматьори на открито, без състезателен характер. Считано от 26 май се разрешиха и индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито, като те не трябва да имат състезателен характер.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви