След проведен разговор с представрители на сметопочистващата фирма и по изискване на Тихомир Янакиев, на жителите в стария град, които не разполагат с индивидуални кофи за смет пред домовете си, ще бъдат предоставени пластмасови 250-литрови съдове.

За удобството на жителите, с локация на имот, непозволяваща поставяне на индивидуални кофи, в близост ще бъдат позиционирани 1100 – литрови контейнери тип бобър. От Общината апелират те да бъдат използвани само от тези граждани и туристите в града, за да бъде избегнато препълването им.

Уведомяват се и собствениците на заведения за хранене, че за всеки обект ще бъде предоставена индивидуална кафява кофа за хранителни отпадъци, която да се използва задължително и само по предназначение. Собствениците ще имат ангажимента да изнасят кофите пред обектите си, по предварително обявен график, за да бъдат изхвърляни от сметопочистващата фирма.

При изхвърляне на хранителни отпадъци от заведенията в общите съдове за смет, ще бъдат налагани глоби, а при повторно констатиране на нарушения – и други административни мерки.

Община Созопол апелира всички жители и гости на града да изхвърлят своите отпадъци само на предназначените за целта места – вътре в контейнерите, а не около тях. До тях да бъдат оставяни само едрогабаритните боклуци, които ще бъдат извозвани с камион.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви