Даниел Митов
Преудлагаме добро правителство

ЕК ясно каза, че продължава да наблюдава правосъдната ни система, самият мониторинг, то е ясно, че от години вече не работи.

ЕС минава на абсолютно друга система за наблюдение върховенството на правото на държавите членки, който ще е монитогринг върху всички държави.

Това заяви пред бТВ бившият външен министър Даниел Митов.

„Правителството на теория започна да подпомага бизнеса, но икономическите мерки от типа на 60/40 се декларират и са добри като намерения, но всъщност са обраснали от бюрократщина.

Мярката, колкото и добре да е замислена, на практика не работи. Само 5% от парите са стигнали до бизнеса в България“, заяви още Митов.

„Никой не беше подготвен за пандемията – никой не очакваше това, което ни се случи“, каза още той. Но в криза е важно мерките да са бързи, не толкова правилни, а заради забавянията, ще си носим икономическите последици, поясни Митов.

„Кризата не е свършила, но е овладяна на световно ниво. Подобни кризи не създават нищо ново, но дават ускорение на вече съществуващи тенденции.

 

Ще има разместване на пластове в световен мащаб заради COVID-19 особено по отношение на съществуващи тенденции като засилване на недоверието между САЩ и Китай или ЕС и Русия“, разкри Митов.

Според него особено много трябва да се замислят в световен мащаб страните за това, че не може да се разчита само на една световна фабрика, каквато е Китай, защото по време на криза като коронавируса се вижда как нещата излизат извън контрол.

Според него много от държавите вече се замислят за производствено диверсифициране.

„Виждате, че има държави, които лъжат за заболелите си и смъртните случаи от коронавирус. Може да се окаже, че след отварянето на границите ще има нови огнища“, коментира бившият външен министър.

„Може да има по-дълги последствията върху икономиката ни от очакваното“, завърши Даниел Митов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви