Фитнес залите са отворени от около седмица
Фитнес залите са отворени от около седмица

„Загубите на бранша са огромни, до момента са над 20 млн. лв. Ние сме най-засегнатият сектор, ресторантите можеха да продават онлайн, да правят доставки. Настояваме да намалим ставката на ДДС-то на 9%.“ Това заяви Александър Малинов, член на УС на Асоциацията за здраве и фитнес пред Bulgarian ON AIR.

По думите му 1 лев вложен в спорт, се равнява на 20 лева по-малко, дадени за медицински нужди и лекарства. Искаме и държавата да ни даде безвъзмездна помощ, изтъкна Малинов.

Фитнес залите са отворени от около седмица, но по думите му посещенията са намалели с 80%. Той смята, че няма да могат да си върнат клиентите поне в следващите 6 месеца.

„Категорично ще има фалити, ако не се вземат мерки от държавата. Има фитнеси, които изобщо не отвориха, вече са фалирали. Искаме среща с г-н Борсов и съм сигурен, че той ще откликне, тъй като е спортен човек. Спортът е изключително важен за хората“, настоя Малинов.

Той обяви, че 60% от служителите във фитнесите са съкратени. В бранша работят 50 000 души. Александър Малинов увери, че има много високи санитарни изисквания в залите. Вентилационни системи изкарват замърсения въздух и вкарват чист. Уредите се почистват непрекъснато с дезинфектант, клиентите си носят собствени кърпи. Температурата се измерва още на влизане.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 − one =