Dacia ще пуска ново комби
Dacia ще пуска ново комби

Компанията Dacia подготвя премиерата на всъдеходно комби, което ще замени два модела в гамата на марката. Новата машина ще заеме мястото на комбито Logan MCV и на компактния ван Lodgy. Тя ще получи салон със 7 места, твърди френското издание L’Argus.

Според сведенията, новото всъдеходно комби ще използва архитектурата CMF-B на алианса Renault-Nissan. На нея е изградено и третото поколение на седана Logan. Технически двата автомобила също ще бъдат идентични, като ориентировъчната дължина на новия модел ще бъде 4,5 метра.

Счита се, че в във френската група Renault, която е собственик на румънския производител Dacia, са недоволни от слабото търсене на компактния ван Lodgy. Затова и дизайнът на бъдещото комби ще бъде несвойствен за бюджетен автомобил. В същото време комбито ще запази практичността на Logan MCV, като това ще се комбинира с третия ред седалки и възможностите за трансформация на салона на Lodgy.

Благодарение на промяната, Renault ще спести пари, тъй като ще замени два продукта с един. Гамата силови агрегати на всъдеходното комби на Dacia ще повтаря тази на новите Logan и Sandero. Моделът ще получи бензинови тубомотори 1.0 и 1.3 TCe, както и турбодизел 1.5 dCi. На по-късен етап ще се появи хибридна версия E-Tech, състояща се от бензинов атмосферен двигател с обем 1,6 литра, два електромотора и скоростна кутия без съединител и синхронизатори.

Снимка: L’Argus

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 + one =