Инициативата имаше за цел да провокира въображението на децата към буквите
Инициативата имаше за цел да провокира въображението на децата към буквите

Конкурсът „Моята Любима Буква“ събра 244 малки участника в желанието им да представят в цветове българската азбука. Това е първа инициатива на Инър Уийл Клуб Бургас по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Дамите раздадоха награди на децата, които се бяха класирани в организирания от тях двуседмичен конкурс.

Инициативата имаше за цел да провокира въображението на децата към буквите и възпитаване на любов към българската писменост. Той бе проведен изцяло онлайн във Фейсбук страницата на „Инър Уийл Клуб“ Бургас.

Там родители и учители публикуваха нарисуваните от децата букви по начин, по който на тях им хареса. Състезаваха се за първо, второ и трето място в две възрастови групи – детски градини и училища от 1-ви до 4-ти клас.

Класирането беше според броя на харесванията на рисунките в самото събитие. Поради големия интерес към конкурса, организаторите раздадоха и допълнителни награди. В профилите на родителите и учителите бяха изпратени сертификати за всички участници. С много усмивки и удовлетворение всички си пожелаха второ издание на „Моята Любима Буква“ през следващата година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 − twelve =