Батман и Супермен се събират отново на екран, но не в нов филм, а в нова версия на вече излязъл такъв. Комиксовият екшън от 2017 г. „Лигата на справедливостта“ (Justice League) ще бъде излъчен така, както оригиналният му режисьор Зак Снайдър си го е представял. Премиерата ще бъде през 2021 г. в новата стрийминг платформа HBO Max.

Решението е безпрецедентно – филмово студио, в случая Warner Bros., след натиск от страна на част от аудиторията се съгласява да инвестира пари в завършването и пускането на различна версия на филм, появил се по кината години по-рано.

А натиск определено имаше – от години фенове водят онлайн кампания с призиви студиото да покаже версията на Снайдър преди сериозните промени, направени от неговия заместник – Джос Уедън („Отмъстителите“). Към кампанията #ReleaseTheSnyderCut се присъединиха дори актьори от филма – като Гал Гадот (Жената чудо) и Бен Афлек (Батман).

Очаква се версията на Снайдър, станала известна именно като „Snyder’s Cut“, значително да се различава от филма, показан по кината преди 3 години. „Лигата на справедливостта“ разочарова критици и зрители и в общи линии доведе до ранната кончина на идеята за обща филмова вселена със супергероите на DC.

Филмът показа светa след саможертвата на Супермен (Хенри Кавил) в предния филм – „Батман срещу Супермен“ (2016 г.). Батман (Бен Афлек) знае, че се задава нова извънземна опасност, и заедно с Жената чудо (Гал Гадот) намира нови съюзници – Светкавицата (Езра Милър), Аквамен (Джейсън Момоа) и Киборг (Рей Фишър). С общи усилия те трябва да попречат на извънземна армия да окупира планетата.

Изненадващата новина, че все пак ще видим версията на Снайдър на тази история, дойде от самия него по време на съвместно онлайн гледане на филма му за Супермен „Man of Steel“. Решението е следствие от разговори между представители на Warner Bros., HBO Max и самия режисьор, който е представил ясен план как неговата визия за филма може да бъде реализирана.

Според The Hollywood Reporter не е ясно в каква форма точно ще бъде „Лигата на справедливостта на Зак Снайдър“. Единият вариант е да е почти четиричасов филм, а другият – да е разделен на шест „глави“.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × four =