Петицията е подкрепена от 20 държави
Петицията е подкрепена от 20 държави

Започналата от България глобална петиция в подкрепа на моряците – „Seafarers Matter“

(www.seafarersmatter.com), бе официално подкрепена от Международната федерация на транспортните работници (ITF), най-голямата организация, защитаваща интересите на работещите в сектор „Транспорт“.

До момента петицията е подкрепена от над 9 500 души от повече от 20 държави,

включително – България, Хърватия, Румъния, Украйна, Русия, Турция, Филипини, Индия, Великобритания, Полша, Латвия, Испания, Индонезия, Малайзия и други. Тя бе стартирана по инициатива на кап. Андриян Евтимов – български морски посланик на добра воля към Международната морска организация (IMO).

Целта на инициативата „Seafarers Matter“ е да се привлече вниманието на широката общественост към проблемите на над 200 000 моряци,

 

които с месеци не могат да се приберат от корабите или да се присъединят към корабни екипажи заради пандемията от COVID-19. Над 1 000 са засегнатите моряци от България.

Онлайн петицията ще бъде отворена за подкрепа до 15.06.2020 г. на адрес:

 

www.seafarersmatter.com. След тази дата документът ще бъде изпратен до правителствата на държавите-членки на Международната морска организация с призив за незабавни и спешни мерки за допускане придвижването на морски лица.

ITF предупреди в свое писмо ООН, че светът е изправен пред хуманитарна криза, във връзка с липсата на адекватни единни мерки за решаване на ситуацията с над 200 000 моряци.

Петицията е достъпна онлайн на адрес: www.seafarersmatter.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 1 =