СУ
СУ "Юрий Гагарин" изпрати 37 абитуриенти

Зрелостниците на СУ „Юрий Гагарин” завършиха без последен учебен звънец, но вълнуващо и различно.

Заради усложнената обстановка с разпространението на Ковид-19 и социалната изолация училищното ръководство организира емоционално виртуално изпращане на своите дванадесетокласници – Випуск 2020. Според Димитър Костов в настоящите условия това е най-подходящата форма да бъдат поздравени абитуриентите.
В две клипчета, качени в Youtube, с прочувствени слова директор и зам.-директор пожелаха „Попътен вятър” на зрелостниците.

„Искрено се надявам, че и аз и моите колеги сме успели да помогнем за вашето изграждане като интелект, спорттни качества и морал. И най-вече като добри хора. Уверявам ви,че сме положили изцяло своите умения и опит, за да ви подготвим за следващото училище – това на живота”, казва в обръщението си директорът Димитър Костов.

Във виртуалното изпращане участие взеха и ученици на СУ „Юрий Гагарин”, чиито дълбоко затрогващи и вълнуващи обръщения стигат до сърцето на всеки

В емоцията, която децата разкриват, прозира една невидима страна на вече изградените личности, които напускат прага на СУ „Юрий Гагарин”. А именно, в спортното училище обръщат внимание не само на спорта, но и на интелекта на децата. Тук се коват характери, кове се и бъдещето на България, което е положителен пример за всички млади хора.

Сред 37-те абитуриенти са

световната шампионка по художествена гимнастика, донесла толкова много радост за България с националния ансамбъл – златното момиче Стефани Кирякова, борецът в свободния стил Стоян Йорданов – втори от световно и европейско първенство, баскетболистката Кристияна Върбанова, плувецът Тодор Тодоров и т.н..

Отличникът на Випуск 2020 на СУ „Юрий Гагарин” е лекоатлетът Симеон Чавдаров

Благодарности към хората, които ни научиха какво е животът – учители и треньори, хората, които винаги ще помним. Те изградиха нас, направиха ни по-разумни, по-отговорни, превърнаха ни в зрели хора. Някога беше трудно, но ние никога не сме се предавали. Това е разликата между нашето и другите училища. Ние сме спортисти, научени сме да бъдем най-добри във всичко. Да се стремим към най-високите върхове. Ние сме калени, имаме воля, желание за успех. Това е нашето училище, нашите учители, нашите треньори. Те ни помогнаха стигнем до този връх.

Това са само част от отправените благодарности на Випуск 2020 към СУ „Юрий Гагарин”.

Видео ТУК  и ТУК

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви