Сума от от 50 хил. лв. за допълнителна реклама може да помогне за популяризиране на Бургас като туристическа дестинация

„Считам, че това са едни минимални средства, с които можем да започнем да се рекламираме активно в периода 15-ти юни – 20-ти юли, макар че вече закъсняваме.

Трябва да концентрираме усилията си към привличане на български туристи, какъвто е и апелът на държавата, но също толкова важни са и туристите от съседна Румъния, от Молдова, Украйна и Беларус. Това са страните, от които може да се дойде по суша – с личен автомобил от Румъния и с организирани автобусни превози от другите три страни“ заяви за BurgasNews Живко Табаков – председател на пастоянната комисия по туризъм в ОбС. Той е вносител на докладна, в която се предлагат 7 мерки за подпомагане на местния бизнес.

Всеки един от инструментите, които се предлагат, работи по различен начин

„Първият – онлайн рекламата, е насочен към чуждестранните туристи. Става въпрос за рекламиране на Бургас в социалните мрежи. Медийната реклама е в телевизиите, радиата, сайтовете и печатните издания. Тя е насочена предимно към родните туристи. А третият вид е т.нар. външна реклама чрез билбордове. Те трябва да бъдат разположени в самите градове, с това целим да привлечем хора от – София, Пловдив, Стара Загора, когато става въпрос за вътрешен туризъм, разбира се“, поясни действието на тези инструменти съветникът.

По негова информация, вече са провеждани срещи и разговори с туристически агенции, развиващи вътрешен туризъм

„Все още има много неясноти заради динамичната обстановка около COVID-19. Специално за нашия район би било добре, ако Летище Бургас предостави на бизнеса каква летателна програма очаква да реализира, за да се планира заетост на хотели и наемане на персонал. Има и друг момент – правителството обяви, че границите ни ще бъдат отворени за Гърция и Сърбия засега, вероятно и за повече пазари на последващ етап. Проблемът е, че туроператорите към този момент не могат да дават конкретни отговори на своите партньори, защото не знаят как ще се промени ситуацията, кога и с кои точно пазари“, обясни Табаков.

Що се отнася до конкретни оферти и нови туристически продукти, с които Бургас може да привлече туристи, съветникът наблегна на това, че има най-различни предложения и мнения. „Въпросът е с каква бързина, с какви средства и с каква далновидност ще се реализира всичко, защото часовникът тиктака. Страхувам се да не останем само с добрите намерения“, не спести опасенията си общинският съветник.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

7 − 1 =