Украинката е убита в хотел
Украинката е убита в хотел "Българска роза"

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Павел Г.

Спрямо него е повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга – 61-годишна украинска гражданка. Престъплението е извършено на 21.05.2020 г. в хотел „Българска роза“, който се намира в „Слънчев бряг“. То е квалифицирано по чл.115 от НК.

Обвиняемият е установен след съвместни действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Бургас и РУ – Несебър. Те са го задържали за по-малко от три часа след убийството.

Местопрестъплението на убитата украинка
Местопрестъплението на убитата украинка

По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотела. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

Заседанието на Окръжен съд – Бургас бе проведено днес. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Павел Г. е извършил престъплението. Това се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също  така и от направените самопризнания от обвиняемия. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Убийството бе разкрито броени часове след извършването му
Убийството бе разкрито броени часове след извършването му

Той се мотивира  с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство (от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“), както и от факта, че Павел Г. е установен от полицейските служители с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на пострадалата и пари.

Съдът при мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на БОС подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви