Будоар тоалетите са символ на женственост
Будоар тоалетите са символ на женственост

В последно време всякакви тенденции от 90-те се връщат на мода. Поредното доказателство за това е будоар тоалетите. Този вид дрехи ще бъдат истински хит през лятото, твърдят от „Pop Sugar“.

Eдно време в именията будоар се е наричала малка стая в жилището, най-често между трапезарията и спалнята, предназначена за преобличане и правене на тоалета на жената. Терминът идва от Франция и писателят и политик Маркиз дьо Сад прави будоарите популярни.

В тези стаи жените са се приготвяли за излизане и официални събития – там обикалят с ролки, носят пухкави чехли, екстраваганти халати и роби, а после обличат най-бляскавите дрехи за 18-19 в. – рокли с буфан ръкави, перелини, обръчи и т.н.

От търсачката за мода Tagwalk съобщават, че има увеличение на търсенето на думата будоар с 140% в сравнение с година по-рано. А на седмиците на модата в Париж и Милано е имало много будоар тоалети.

Будоар облеклата са бляскави, ретро, напомнят на миналото, на принцесите и героините от книгите и филмите. Дрехите са обемни, забележими, в нежни цветове, леко естравагантни. Някои от тоалетите са от сатен, с много дантели, панделки, перелини.

Коприната също е на почит, както и роклите тип пеньоари, нощници и роби. Може да залагате и на тоалети от органза – материя, идеална за сватби и официални събития.

Бюстиетата и корсетите също са будоар тоалети

Но е хубаво да залагате на сладки „момичешки“ цветове – розово, светлочервено, бежово. Избирайте пастелени и нежни цветове – будоар дрехите се свързват с романтика, нежност, грижа за себе си мечтите.

Не трябва да залагате на провокативните латексови облекла в яркочервено и т.н., които символизират секс, мощ и сила.

Може да носите черно, но с дантели, украси и т.н. Брокат и пухчетата също красят будоар роклите.

Будоар модата е символ на женската чувственост. А звездите, които често залагат на такива дрехи са Дженифър Лопес, Бионсе, Ким Кардашян, Бела Хадид, Зендая и др.

teenproblem.net

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви