Verge - елмотоциклет без задна главина
Verge - елмотоциклет без задна главина

Вече можете да си поръчате финландски електрически мотоциклет с много въртящ момент, много пробег и много уникален външен вид. И ще зяпнете. Защото ще видите отворена дупка там, където обикновено е главината на задното колело. За пръв път този фантастичен дизайн беше показан преди две години, като проект RMK E2. След този публичен дебют компанията смени името си на Verge и моторът вече е известен като TS.

Сега той е готов за производство и можем да видим някои окончателни числа за него. Елдвигателят не е на главината, просто защото такава отсъства. Той задвижва празната джанта с мощност 80 кВт (107 к. с.) и 1000 Нм въртящ момент. Според Verge, това ще ви изстреля от място до 100 км / ч за по-малко от 4 секунди. Което си е наистина доста бързо. От Verge претендират и за действителен пробег до 300 км.

Този електрически супермотор хипнотизира със задното си колело и това красиво изпълнено дизайнерско изявление ще остави незабравим знак във всеки който го види. Няма нищо друго на пътя изглеждащо по този начин.

Стандартното зареждане от домашен контакт става за 4 часа, а бързото зареждане с постоянен ток може да намали това до 45-50 минути. Общото тегло е около 200 кг и това не е далеч от еквивалентни класически спортен мотоциклет с двг.

Няма официални спецификации за окачване или спирачки – на снимките за пресата се виждат Оlins и Brembo.

Предварителните поръчки са отворени вече като депозит от 2000 евро при обща цена от 24 990 евро, като производственият план предвижда старт на серийното производство в края на годината, а първите доставки към клиенти се очакват в началото на 2021 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 − 14 =