Деца от 34 детски градини поздравяват в аванс всички бургазлии за най-хубавия празник в българския календар – 24 май –

Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В навечерието на 24 май всички бургаски училища и детски градини се подготвят да отбележат достойно празника на просветата, културата и духовността. Традиционното шествие няма да се състои, но с тематична украса и музика ще бъде създадено празнично настроение в дворовете на самите образователни институции.

В началото на миналия век химнът за възхвала на делото на Кирил и Методий и на българската просвета „Върви, народе възродени“ се подема и запява във всички училища на страната. Тази традиция ще бъде спазена и през настоящата година. Точно в 12.00 часа той ще зазвучи във всички училища и детски градини, на фона на празничния камбанен звън от бургаските православни храмове.

Химнът на българската духовност ще огласи и бургаските културни институти

В инициативата ще се включат РБ „П.К. Яворов“, РИМ-Бургас, ДТ „Адриана Будевска“, Държавна опера – Бургас, Държавен куклен театър Бургаска писателска общност, Дружеството на бургаските художници, читалища, Младежки културен център, КЦ „Морско казино“ и др.

Артистите от Кукления театър са подготвили за най-малките и забавно образователно филмче „Буквички бъбривки“,

с оживяла в стихчета и картинки българската азбука. То може да бъде видяно на фейсбук страницата на театъра от 11:30 часа в празничния ден.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви