Двама плувци ще тренират безплатно
Двама плувци ще тренират безплатно

В рамките на три месеца двама талантливи бургаски плувци да получат правото да тренират безплатно на басейн „Парк Арена ОЗК”,

гласува Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности. С решението си тя подкрепи входираната от ПК „Метропол” и СНЦСК „Акулите” молба. В нея двата плувни клуба молят общината безвъзмездно да предостави базата за ползване от младите надежди, многобройни медалисти и републикански шампиони Жанет Ангелова и Теодор Стоилов.

Тъй като Наредбата за ползване на спортните бази в Бургас не разрешава безплатната й експлоатация, комисията гласува на двамата плувци да бъде отпусната сумата от 300 лв. от бюджета за спорт, с която да бъдат закупени карти от по 50 лв. за три месеца. Това е механизмът, чрез който общината подпомага бургаски изявени състезатели.

Притежателят на картата има право да ползва спортната база 24 часа безвъзмездно

Членовете на комисията се обединиха около мнението, че стимулирането на успешните млади таланти е от изключително важно значение. За да не се създава напрежение между клубовете, това обаче трябва да става чрез ясни критерии, които ще бъдат приложени в бъдещата нормативна база. Предложението е всеки такъв случай индивидуално да бъде разглеждан от комисията, за да се вземе правилното решение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви