Мерилин Монро била и алергична към някои от храните
Мерилин Монро била и алергична към някои от храните

Музеят на грима в Ню Йорк се натъкна на рецептата с продукти, които Мерилин е използвала, за да се грижи за кожата си.

Рецептата е написана още през 1959 година от унгарския дерматолог д-р Ерно Ласло, който е развил серия от продукти, станали любими на Монро. Те вече трудно могат да се намерят на пазара, но след откритието на музея започнали преговори за възвръщане на цялата гама предложения на марката на Ерно.

След като нямаме възможност да копираме бюти рутината на жената, чиято красота докосна целия свят, можем поне да спазим една от универсалните препоръки, които д-р Ласло споменава на края на рецептата.

Диетата на Монро
Диетата на Монро

Той изрично забранява на Мерилин да се храни с всякакъв тип ядки, шоколад, маслини, стриди и миди

Напълно разбираме какви са рисковете от консумацията на ядки и шоколад за кожата, защото те са алергени, които предизвикват акне при по-чувствителни типове кожа. Но се запитахме защо полезните мазнини в маслините и морските продукти са били забранени в диетата на Монро.

Освен потенциалната причина, че Мерилин е била алергична към всички тези храни, откриваме и друг резон защо може да ги е избягвала

Маслините например са често придружени с твърде много сол, която може да предизвика дехидратация, задържане на вода и излишно омазняване на кожата.

При по-ниско качество миди и стриди пък можем много лесно да си донесем раздразнения по кожата.

Всички тези храни са и много богати на мазнини, което вероятно е била причината Мерилин да ги е избягвала, ако нейната кожа е била склонна към омазняване.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × three =