Мнозина вече разполагат с уреди, които филтрират качеството на въздуха у дома, но понякога за целите на това начинание може да разчитаме също на естествени и освежаващи декора средства.

Зелената лилия е много адаптивна
Зелената лилия е много адаптивна

ЗЕЛЕНА ЛИЛИЯ

Виреe при всякакви условия и e изключително адаптивна към заобикалящата я среда. Лесна е за гледане, така че не може да си намерите извинение от типа на „не ме бива в гледането на цветя“.

Поливането зависи от това колко слънчево е изложението, на което ще поставите растението. Добре е да поливате веднъж на интервал от 10 дни и то, ако забележите, че почвата е суха.

Филдендронът обича светлината
Филдендронът обича светлината

ФИЛОДЕНДРОН

Развива се добре при ярки до средно осветени пространства, но никога при директна слънчева светлина. Най-добре би било да го разположите на 1-2 метра от прозореца. Ако го оставите в по-тъмен ъгъл, рискувате листата му да добият по-малка площ и да изгубите ефекта на иконичните за този вид растение процепи.

Не е влаголюбив, така че може да поливате веднъж на 7-10 дни.

Змийското цвете не обича водата
Змийското цвете не обича водата

ЗМИЙСКО ЦВЕТЕ

Перфектно за начинаещи в отглеждането на растения, змийското цвете вирее еднакво добре на сянка и на светлина. Казват, че е почти невъзможно да го унищожиш!

Препоръчва се да го поливате веднъж месечно. Не прекалявайте с количеството вода при поливане, защото прекомерната доза може да окаже обратен ефект на развитието му.

graziaonline.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви