Категорично няма да се карантинира целия хотел, ако се открие турист с положителна проба на COVID-19. Нужно е да бъде осигурено помещение, където човекът да бъде карантиниран, докато дойде медицинско лице. Това заяви в Сутрешния блок на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова. И подчерта, че в указанията ясно са разписали всички указания за хигиенните мерки, спазване на дистанция, обслужване на клиентите и т.н. Така че да няма излишно напрежение както сред гостите в хотела, така и сред персонала.

„Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите“, обясни министърът

„Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети“, обяви тя.

Според Ангелкова предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министъра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви