Завишено полицейско присъствие ще има в Бургас по случай завършването на дванадесетокласниците. Това съобщи началникът на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас комисар Неделчо Рачев. Ще се правят и проверки за употребяване или шофиране под въздействието на алкохол и наркотици. Припомняме, че преди седмица лично премиерът Бойко Борисов даде предписание училищата в страната да направят организация по изпращане на зрелостниците.

Екипи ще следят за спазване на обществения ред. Призовавам гражданите да спазват мерките, определени към настоящото положение, установени от правителството и да се въздържат от нарушения„, поясни ком. Рачев.

Той даде и повече подробности за операция „Скорост“, която следи за шофьори, движещи се са превишена скорост.

Операцията стартира от 13 май и все още продължава. Установени са 1271 нарушения на скоростта, като 8 от тях ще бъдат лишени от правото да шофират в рамките на 3 месеца и също така глобени. Най-фрапиращите случаи са на на 3-ма души, които при ограничение от 60 км/ч са се движили съответно с 131 км/ч, 133 км/ч и 135 км/ч. На тях ще им бъдат отнети книжките за 3 месеца и също така ще платят глоби от 900 лева нагоре„, каза комисар Рачев.

Той сподели, че особено фрапиращ е последния случай на мъж, шофиращ под въздействието на голямо количество алкохол – дрегерът е отчел 3, 47 промила. Мъжът е установен в Каблешково.

Полицията е зачестила и с проверките са за шофьори, управляващи колите си под въздействието на алкохол и наркотици. От началото на април досега са установени 32 случая на пияни зад волана, като на всички са образувани бързи полицейски производства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × two =