Завишено полицейско присъствие ще има в Бургас по случай завършването на дванадесетокласниците. Това съобщи началникът на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас комисар Неделчо Рачев. Ще се правят и проверки за употребяване или шофиране под въздействието на алкохол и наркотици. Припомняме, че преди седмица лично премиерът Бойко Борисов даде предписание училищата в страната да направят организация по изпращане на зрелостниците.

Екипи ще следят за спазване на обществения ред. Призовавам гражданите да спазват мерките, определени към настоящото положение, установени от правителството и да се въздържат от нарушения„, поясни ком. Рачев.

Той даде и повече подробности за операция „Скорост“, която следи за шофьори, движещи се са превишена скорост.

Операцията стартира от 13 май и все още продължава. Установени са 1271 нарушения на скоростта, като 8 от тях ще бъдат лишени от правото да шофират в рамките на 3 месеца и също така глобени. Най-фрапиращите случаи са на на 3-ма души, които при ограничение от 60 км/ч са се движили съответно с 131 км/ч, 133 км/ч и 135 км/ч. На тях ще им бъдат отнети книжките за 3 месеца и също така ще платят глоби от 900 лева нагоре„, каза комисар Рачев.

Той сподели, че особено фрапиращ е последния случай на мъж, шофиращ под въздействието на голямо количество алкохол – дрегерът е отчел 3, 47 промила. Мъжът е установен в Каблешково.

Полицията е зачестила и с проверките са за шофьори, управляващи колите си под въздействието на алкохол и наркотици. От началото на април досега са установени 32 случая на пияни зад волана, като на всички са образувани бързи полицейски производства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви