Екатерина Капрова

Събудих се тази сутрин с една мисъл – май сме на път да построим комунизма. И тогава –всекиму според потребностите, от всекиго според възможностите.

Моето поколение наистина живя в социализма, видяхме как падна Тато, който смятахме, че ще е до живот, дойде демокрацията, имахме цар за премиер, някое друго служебно правителство, мутри ни управляваха в сянка, Костов и Луканов разпродадоха държавата, а сега охраната на Тато си връща държавата и е на път да построи комунизма с еднолично управление. Отново.

Първо започна с руснаците,

защото „Да престанат вече да ме обвиняват, че Путин ме привиква на килимчето”. Освен това петролът си е чиста далавера. Сега се сближаваме с арабите, а пък те, освен фурми, явно ни дават и акъл. Вместо един, дето Гешев го търси да го бие, но това е друга тема. Та сега създаваме държавна петролна компания. Сигурно ще я наречем ДУПК-а – Държавно Управление на Петролна Компания – алтернативна.

И като сме казали „А”, трябва да продължим нататък,

защото пък сега да не кажат, че Тръмп ни казва какво да правим. Значи трябва да одържавим и другите компании, които са имали неблагоразумието да работят у нас. Може би трябва да им дадем и български имена, защото от английския знаем само една дума – congratulations. / Следва продуктово позициониране /

Кока-кола ще стане Бока-кола,  МакДоналдс – БайГоранс, италианските пици ще ги кръщаваме на съответния финансов министър, Nike – На Ангелкова джапанките, Адидас – гуменки за Бургас, БИЛА и LIDL няма да ги пипаме, че Ангела ни е приятел. МЕТРО ще си остане, защото напомня за „какво метро съм ви построил”. За другите ще направим комисия от професори. Те сега и без това нямат работа, понеже студентите направо ще си влизат в университетите без изпити.

Изобщо – всичко си става наше и ние ще казваме как ще работи, колко ще печели, къде ще му отиват парите.

Медиите ще ги редуцираме. Ще си останат държавните. Другите, които слушат, ще ги проберем. Който не слуша – ще го затворим, вече правим закон за тази работа.

Всичката тази работа трябва да я свършим ударно. Планът е до края на годината. До тогава ще удържим пандемията и страха, за да не допуснем някои извънредни избори. Като уйдисахме на правилните депутати, те ще ни осигурят мнозинство в парламента. Вече ще можем не само да обявяваме извънредни положения, но и ще си гласуваме да забраним изборите изобщо. Като спрем парите на партиите, опозицията сама ще си умре. Понеже, нали, фирмите ще са държавни и няма да има кой да ги финансира. После и съвсем ще ги забраним.

Народът ще го пускаме поединично на улиците – да не се разболее. Ще ги наредим през два метра. Ще забраним събирането на много хора, здрависването, прегръщането, целуването, скандирането, пътуването. Ще въведем големи глоби за каквото се сетите.

И ето – комунизмът е построен. И – всекиму според  потребностите, от всекиго според възможностите.

Или от всекиго – всичко за мен, всекиму – каквото аз кажа.

Екатерина Капрова

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви