Виктория организира състезание за кавър на песента й
Виктория организира състезание за кавър на песента й

Талантливата Виктория, която трябваше да представи България с песента „Tears Getting Sober“, ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 г.

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 Виктория избра Бургас като локация за снимките на новия си музикален клип. Проектът Alright на изпълнителката е обвързан със ситуацията, в която светът се намира в момента, а посланието му е, че всичко отново ще бъде по-светло.

„Избрах Бургас, защото съм свързана с морето.

Аз съм от Варна, но много обичам Бургас и много обичам да снимам на нашето Черноморие. Много съм щастлива, че Община Бургас ми дава шанс да снимам в новата спортна зала „Арена Бургас“. Тя е едно страхотно място и се надявам един ден да направя концерт тук“, каза Виктория преди началото на снимките.

Зала „Арена Бургас“, в която Виктория снима новия си клип, трябва да бъде завършена през тази година. Тя ще е единствената в страната, лицензирана да приема домакинство на лекоатлетически състезания от най-висок ранг.

На 16 май Виктория взе участие в специалното шоу на Евровизия „Europe Shine A Light“.

Милиони зрители в цял свят проследиха на живо от Нидерландия телевизионната програма. Шоуто представи песните и артистите от отменената Евровизия 2020 в Ротердам и много от най-големите звезди на конкурса.

След отмяната на конкурса едни от най-големите медии в Нидерландия, страната домакин на отмененото 65-то издание на Евровизия, излязоха със заглавия ‘Bulgarije had songfestival gewonnen’ (България спечели Евровизия)

и „Dit liedje had waarschijnlijk het Songfestival 2020 gewonnen“ (Тази песен вероятно щеше да спечели Евровизия 2020). Публикациите в изданията De Telegraaf , RTL Nieuws, AD.nl, Shownieuws, Ditjes & Datjes, RTL Boulevard, Tubantia и Welingelichte Kringen посочват, че преди крайното решение за изместване на конкурса за 2021 година Виктория и песента ѝ за България „Tears Getting Sober“ са били големите фаворити за победа на конкурса в Ротердам и пишат „Ако конкурсът беше продължил, България вероятно щеше да победи“.

Българската песен на Евровизия „Tears Getting Sober“ беше избрана и за големия победител в класацията на международната телевизия Out TV, в която зрители и професионално жури гласуваха за своите фаворити от Евровизия 2020. Тазгодишното издание на конкурса беше отменено заради пандемията от коронавирус.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви