Емил Велев е бивш треньор на
Емил Велев е бивш треньор на "Левски"

Вчера стана ясно, че легенди на „Левски“ са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, чрез което го уведомяват за своя план за спасение на клуба.

Той включва сините да вземат кредит от 100 млн. лева, който да бъде изплащан в следващите 20 години с две години гратисен период.

В Сутрешния блок на БНТ бившият треньор на ПФК „Левски“ Емил Велев заяви, че няма представа за какъв план става дума. Единствено потвърди, че застава зад Наско Сираков, който трябва да получи акциите.

Според Велев в момента е жизнено важно да се съберат средства, за да може клубът да се оздрави и да не изпадне в аматьорския футбол.

Емил Велев – бивш треньор на „Левски“:

Това е основната задача. Така че каквото ние можем да направим като помощ, това е да агитираме хората, които са левскари и които милеят за този клуб, по всякакъв начин да подкрепят отбора.

Според него нещата са се натрупали през годините и няма един виновник за кризата в „Левски“.

Всеки следващ, който идваше да притежава акциите, виждаме, че се натрупваха дългове, които не могат да се връщат и се превърна в снежна топка, която нямаше как да се стопи лесно и видяхме накрая след напускането на Божков какво се случи. Непрекъснато се купуваха скъпи футболисти, които незнайно откъде идваха и защо идваха и след като си тръгнат, оставаха огромни дългове, които „Левски“ трябваше да плаща. Това е погрешна политика, каза Велев.

Велев изрази надежда, че „Левски“ в близко бъдеще ще бъде оздравен и ще продължи да живее. Той не вярва Васил Божков умишлено да се опитва да фалира „Левски“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви