Бургаският „Черноморец” изпрати писмо в БФС срещу последното решение на изпълкома Елитната юношеска група до 17 г. да бъде допълнена, като критериите, по които това е било направено, са останали неясни.

На 15 май Изпълнителният комитет прие предложението на техническия директор на БФС за прекратяване на държавните първенства при трите възрасти (U15, U17 и U19) в елитните юношески групи, като на база моментното класиране се определят държавните шампиони и носители на сребърните и бронзовите медали. Всички отбори, участници в първенството на елитните юношески групи през сезон 2019/2020, запазват своите места през сезон 2020/2021. През следващата кампания елитната юношеска група U15 ще бъде допълнена с отборите на „Пирин” (Благоевград) и ПФК „Монтана”, а елитната юношеска група U17 съответно с „Пирин” (Благоевград) и ФК „Спартак 1919” (Плевен), бе решението.

„Акулите” са лидери в Зона Пловдив към момента на спирането на шампионата заради пандемията от COVID-19 и най-логичното е да бъдат поканени поне за бараж.

В писмото, подписано от президента на клуба Радостин Кишишев, се иска преразглеждане на решението за попълване на Елитната група до 17 години и въвеждането на спортен критерий.

БФС прекрати първенството в елитните юношески групи (U15, U17,U19) и обяви последвалото решение групите да бъдат допълнени, като критериите, по които това бе направено, останаха неясни.

Така общо недоволните от решението на изпълкома на футболната централа станаха три клуба. По-рано възнегодуваха „Спартак” (Пловдив), който иска да участва в Елитната група до 17 години, както и „Спартак” (Варна), който иска да включи своя формация в Елитната група до 15 години.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви