Фитнес залите отварят
Фитнес залите отварят

В условията на извънредна епидемична обстановка въвеждането и отмяната на ред мерки доведоха до пълно объркване най-вече в спортните среди.

Само ден след като от Министерството на здравеопазването обявиха, че възстановяват тренировките за деца и юноши се разбра, че те отново се спират.

С нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 14 май на този етап организираните занимания остават забранени. Това важи и за футболните школи.

За това информира и Български футболен съюз, който уведоми клубовете чрез съобщение, в което се казва:
„БФС информира футболните клубове в системата на БФС, че с т. 3 от заповед № РД-01-263/14.05.2020 г. на министъра за здравеопазването се „преустановяват всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им дейност.”

На 13 май от ръководството на „Нефтохимик” съобщи, че Детско-юношеската школа възобновява тренировъчния си процес. От понеделник, 18 май, всички възрастови формации трябваше да се завърнат на терена – но не би.

Засега тренировки провеждат само някои спортове, но дейността им изглежда е в нарушение с издадената министерска заповед № РД-01-263/14.05.2020 г. Спортните клубове като юридически лица с нестопанска цел, се визират в заповедта.

На министерското решение се противопоставиха вече почти всички плувни клубове в страната, които в подписка до президент, министър председател, омбудсман на РБългария, Министерствата на здравеопазването и на младежта и спорта, Националния оперативен щаб и Държавната агенция за закрила на детето настояват за възобновяването на тренировъчния процес.

В същото време от понеделник разрешение да функционират получават фитнес зали на закрито.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се допуска практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес от 18.05.2020 г., при спазването на строги противоепидемични мерки, съгласувани с министъра на здравеопазването.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen + 13 =