Случаите пак се увеличават
Над 100 в Бургас

За изминалото денонощие са установени 38 нови случая на Covid-19 в България, като общият брой на потвърдените става 2138, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

За последните 24 часа са изследвани 1608 проби, като е достигнат общ брой на тестуванията 63 319 или 9045 отнесено към един милион от населението.

От 38-те новозаразени 12 са в болница.

Разпределението на новите случаи: област София – 7 („Света Анна“ – 2-ма, „Пирогов“ – 1, Университетска болница „Царица Йоанна“ – 1 и амбулаторни – 3), Благоевград – 10, Ямбол – 6, Разград – 5, Видин – 2, Кюстендил – 2, в областите Велико Търново, Перник, Плевен, Русе, Сливен и Смолян – по 1.

Десетте случая в Благоевград са от обособено огнище, което вече е локализирано

и са предприети съответните мерки от РЗИ, каза доц. Димов на брифинг тази сутрин в Министерски съвет.

Сред заболелите е и едно дете на 5-годишно дете в област Кюстендил.

Медицински персонал – 2 нови случая, на лекари, в София и Разград.

Излекувани са 24 души за денонощието, като е достигнат броят от 545 души,

които са с отрицателни PCR тестове и клинично здрави към момента. От новите излекувани: в София са 23-ма и един в Бургас.

Починали са 3-ма пациенти за изминалото денонощие, като общо смъртните случаи стават 102.

Мъж на 69 години е починал в МБАЛ Видин с придружаващи заболявания хронична бъбречна недостатъчност и артериална хипертония, мъж на 56 години – в МБАЛ Велико Търново с диабет и развит възпалителен процес в областта на бедрото и мъж на 69 години в МБАЛ Гоце Делчев с диабет, хронична бъбречна недостатъчност, хронична обструктивна болест и усложнения след прекаран миокарден инфаркт. Последният е от оформилото се огнище в село Осина, община Сатовча. Към момента средната възраст на починалите е 66,8 години.

В болници са 321 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция, от тях 49 в интензивни отделения.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви