В Иракли се готвят строежи

Докато всички българи стоят у дома заради пандемията, строителството по морето продължава. За това алармират граждани в социалната мрежа. Те са публикували снимки, от които е видно, че в Иракли отново се подготвя мащабно строителство. Парцелите са заградени и всеки момент ще влязат машините. Възмутените любители на дивото къмпингуване са организирали подписка за спасяване на един от последните незастроени плажове.

В Иракли отново искат да строят

Ето и пълния текст на подписката:

Искам да мога да ходя на море в България така както на мен ми харесва.  Обичам Иракли и съм ПРОТИВ неговото маркиране като частна собственост. Против съм да не мога да отида до плажа, защото пресичам частна собственост.

Против съм неговото застрояване с хотели и всякакви такива затворени комплекси и т.н.  Искам да има свободна зона в която да мога спокойно да опъна палатката си, както беше досега и да мога да не преча на никой там.

Искам плажа да не мръсен и хората около мен да са също толкова добри колкото и аз. Искам да няма All Inclusive и хотели навсякъде.

Искам моята палатка да е единственото „високо’ застрояване на плажа или в близост до него.  Искам плътността на застрояване да изчезва с края на сезона и да е само от плат, а не от бетон.

Искам единствения магазин, бар или каквото и да било там да е както го видях последно – с основни продукти на нормални цени.

Искам боклуците да си отиват с нас, защото си ги събираме и си ги изхвърляме, а не чакаме някой друг да го направи след нас.

Искам да си пея „Бара е до морето и морето е до бара“ и „Сто двайс три“ докато съм на Иракли, а не да гледам стари снимки с умиление. 

Затова моля подпишете се под тази петиция.

Тя не е юридически издържана. Не съм преглеждала закони, разрешения и всичко останало. Нямам връзки и не търся такива.

Тя е продиктувана от това, че не мисля, че трябва да си замълчим, а просто да се опитаме да направим нещо.

Затова шумете и се подписвайте!!!

https://www.peticiq.com/267154

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви