Изпълнителният директор на Левски Павел Колев прие документите за мажоритарния дял акции на клуба от журналиста Сашо Диков.

 

Предаването на акциите стана на стадион „Георги Аспарухов“, като документите ще бъдат съхранявани в касата в офисите на клуба.

Колев обаче изтъкна, че това по никакъв начин не приема тежката финансова ситуация при „сините“, тъй като ръководството на клуба няма как да оперира с тези акции, защото те са джиросани от официалния собственик Георги Попов на премиера на България Бойко Борисов.

„Промяна за нас няма в момента. Търсих Божков, но нямам връзка с него в момента“, каза пред журналисти Павел Колев.

„Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим казуса, защото казус има. Нямам връзка в момента и Борисов, но предполагам, че в някакъв момент ще трябва да разговаряме.

Акциите са прибрани в касата на клуба, но ние не можем да разполагаме с тях по никакъв начин. Юридически собственик на Левски продължава да се води Георги Попов. Това, че акциите са тук, не ни помага по никакъв начин“, коментира Колев, след като прибра документите в касата на клуба.

По думите му Левски „не заслужава това, което му се случва в момента, но това е нещо, което не зависи от нас.“ Павел Колев призна, че е изненадан от хода на Васил Божков: „Изненада ме, защото аз се надявах, че разговорите, които съм провел с него, са го убедили, че той трябва да се раздели с акциите по начин, по който да позволи на клуба да се бори за съществуването си, защото в момента ние сме с вързани ръце и ефективни действия не можем да предприемем в момента“, допълни той.

„Не мога да преценя в момента дали Левски е по-близко до спасение или обратното. Трябва да мине някакво време.

Само днес получихме предложения за партньорство от две фирми. Водим разговори от доста време и с една чуждестранна фирма, въпросът е, че сега правим проверка за почтеност, защото Левски не може да си позволи да се идентифицира с компанията с офшорни активи“, каза още Колев.

„Не само аз, цялата администрация на клуба, включително и спортно-техническото ръководство, продължаваме да си изпълняваме задълженията, основно с мотива да не блокираме работата на Левски“, уточни Колев и допълни, че на този етап клубът трябва отново да разчита на финансова помощ от феновете в близките няколко дни, за да се избегне разтрогването на договорите от страна на играчите.

Директорът на Левски заяви, че първият отбор е готов да поднови тренировки под ръководството на наставника Петър Хубчев в близките дни, когато правителството разреши това.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви